Trijumf tima iz Doboj Kaknja

Mladost potpuno nadigrala i pobijedila Akademiju Pandev

Midhat Šljivak, foto: E. Haračić

Mladost Doboj Kakanj je u pripremnom duelu u Antaliji pobijedila makedonsku Akademiju Pandev rezultatom 1:0.

Uvodne minute meča pripale su makedonskim fudbalerima. Imali su dvije šanse preko Basraka i Kostova, ali Velić nije imao previše problema nakon njihovih pokušaja.

Potom se Mladost probudila i potpuno je preuzela kontrolu nad utakmicom. U 20. minuti bh. tim stvara dvije velike šanse. Prvo Dediću Čubraković brani zicer, a Hiroš na odbijenu loptu loše reaguje i ne pogađa prazan gol.

Sudija ovog meča je potom imao svojih pet minuta. Imao je nekoliko grešaka na obje strane i izazvao je smijeh kod igrača oba tima.

Mladost je nakon još nekoliko pokušaja u 36. minuti ipak došla do gola. Hiroš je prekrasno pogodio za prednost od 1:0, što je bio rezultat nakon 45 minuta igre.

Akademija je bolje ušla u drugo poluvrijeme. Brojne izmjene su utjecale na tim iz Doboj Kaknja, pa makedonski tim pogađa prečku na samom otvaranju drugog dijela.

Tek nakon desetak minuta igre u nastavku Mladost se budi i prijeti preko Dedića, no protivnički golman je siguran.

U 70. minuti još dvije velike šanse za Mladost. Dedićev udarac brani golman, da bi zatim Vazda pokušao, no lopta odlazi tik pored gola protivničkog tima.

Vazda je u 83. minuti u još jednoj velikoj šansi. Međutim, nije uspio da zabije i propala je još jedna odlična šansa za ekipu iz Doboj Kaknja. Zatim je i Mašić pokušao atraktivno petom, lopta odlazi pored gola.

Ostalo je do kraja 1:0 i Mladost je došla do zaslužene pobjede u susretu gdje su izuzev uvodnih minuta oba poluvremena bili potpuno dominantni.

Prijateljski meč:

Mladost - Akademija Pandev 1:0

Mladost: Velić, Nikolić, Duraković, Miloš Nikolić, Sadiku, Mirkov, Hiroš, Hadžić Fanimo, Atajić, Dedić

Akademija: Čubraković, Iliev, Granchov, Kostov, Donov, Temelkov, Nikolov, Stojkovski, Krstovski, Velinovski, Basrak

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.