Igrači već imaju automobile od Seata

Predstavnici Seata posjetili FK Sarajevo: Saradnja može postati i veća

Čelnici FK Sarajevo danas su u klupskom salonu 'Svetozar Vujović' ugostili predstavnike kompanije Seat.

Zahvaljujući saradnji FK Sarajevo je krajem 2019. postalo jedini klub u našoj zemlji koji je obezbijedio motorna vozila svojim igračima te stručnom štabu, a saradnja sa ovim španskim brendom nastavit će se i u budućnosti. Već postoje određeni planovi, koraci, u kontekstu novih modela...

O samoj saradnji nešto više kazao nam je predsjednik UO FK Sarajevo Senad Jahić.

"Željeli smo da dignemo klub na jednu stepenicu više iznad onoga što imaju drugi klubovi u državi. Mislim da je ovim potezom Sarajevo pokazalo da je lider i vodeći klub, kako na tabeli, tako i u ostalim stvarima koje se dešavaju oko kluba. Mi klub ne gledamo samo u smislu prvog tima, nego kao jedno veliko udruženje u kojem treba napraviti iskorak u svakom smislu. Želimo da Sarajevo bude klub prema evropskim standardima", priča Jahić i dodaje da je sama ideja o dobijanju automobila na korištenje potakla od fudbalera.

Zadovoljan saradnjom je i brend menadžer Seata Senad Trnka.

"Nama je zadovoljstvo što možemo biti dio uspješne priče sa kolektivom kao što je FK Sarajevo. S naše strane su uloženi maksimalni napori kako bismo proizvode približili klubu i na taj način praktički smo omogućili kupovinu modela Seat Mii po izrazito povoljnim uslovima u kontekstu saradnje i budućih nekih odnosa koji mogu da se proširuju. FK Sarajevo je ovim, svakako, željelo da podigne nivo jednog fudbalskog kolektiva i sama inicijativa je potekla s njihove strane", priča Trnka.

Veliki je ovo korak i za jaču promociju Seata u Bosni i Hercegovini. Potvrđuje to i Trnka.

"Apsolutno. Kao sportski brend u Volkswagen grupaciji težimo da imamo bliskost s nekim jakim sportskim kolektivima, a FK Sarajevo kao jedan od najuspješnijih u BiH nam je sigurno bio zanimljiv. O značaju ove saradnje dovoljni govori to što je danas s nama, između ostalog, najveći nivo Seata, regionalni menadžer Ulf Dieckerman koji vodi preko 20 tržišta u Evropi. Na taj način dajemo signal kakav je nivo ove saradnje i kakva ona može postati u budućnosti."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Predstavnicima medija se obratio i regionalni menadžer Seata Ulf Dieckerman.

"Saradnja sa FK Sarajevo je izuzetan poduhvat za Seat. Radi se o velikom sportskom brendu i jednom od najboljih klubova u BiH. Fudbal je popularan u BiH, Sarajevo je kao klub popularan, tako da se sve fino uklapa u našu priču", rekao je Dieckerman s kojim je došao i area menadžer za BiH Prepedigno Martina .

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.