Williams junak domaćih

Novi šok za Barcelonu: Athletic Bilbao golom u 93. minuti prošao u polufinale Kupa Kralja

Endin Čaušević

Athletic Bilbao večeras je na svom terenu pobijedio Barcelonu sa 1:0 u četvrtfinalu Kupa Kralja golom u 93. minuti utakmice.

Prvu šansu na utakmici imala je Barcelona koja je zaprijetila u petoj minuti preko Fatija, ali je on šutao pored gola. Prvu veliku priliku Athletic Bilbao je imao u 31. minuti, u šansi je bio Raul Garcia, no nije bio precizan.

Nekoliko minuta kasnije zaprijetio je Rakitić, ali je ostalo 0:0. Bilbao je čekao svoje šanse iz kontri i imao nekoliko dobrih akcija u finišu prvog dijela, no nisu našli put do mreže Barcelone.

U drugom poluvremenu Barcelona je imala incijativu i dominirala na sredini terena. Nevjerovatnu šansu u 70. minuti imao je Griezmann koji je bio sam ispred golmana domaćih, ali je loše šutirao, te je Unai Simon to uspio odbraniti.

Messi je mogao sve završiti u 88. minuti kada ga je Arthur sjajno uposlio, no Simon je fantastično zaustavio udarac Argentinca i ostavio Bilbao u životu.

Samo dvije minute kasnije i Bilbao je imao dobru šansu. U prilici se našao Williams, ali je loše šutirao. No, kada su svi mislili da ćemo gledati produžetke Athletic je došao do pobjede.

U 93. minuti Ibai Gomez je centrirao s desne strane, a najviši u kaznenom prostoru Barcelone bio je Williams koji pogađa za 1:0 i erupciju oduševljenja na San Mamesu, te je tako poslao svoj tim u polufinale Kupa Kralja.

Zanimljivo da u polufinalu Kupa Kralja nema klubova poput Barcelone, Real Madrida, Atletico Madrida, Valencije... Za finale će se boriti drugoligaš Mirandes, Granada, Real Sociedad i Athletic Bilbao.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.