Setien govorio o Messiju i turbulencijama u Barceloni: "NIsam ja ničiji otac..."

Smirio strasti

Setien govorio o Messiju i turbulencijama u Barceloni: "NIsam ja ničiji otac..."

E. Čaušević

Lionel Messi nalazi se u centru pažnje fudbalske javnosti nakon što su se pojavile špekulacije da bi na kraju sezone mogao napustiti Barcelonu.

Messi u ugovoru s Kataloncima ima opciju da bez obeštećenja napusti klub na ljeto, ali niko nije mogao ni sanjati da bi se to moglo desiti. No, nakon sukoba Messija i sportskog direktora Erica Abidala čini se da je to sada sve realnija opcija.

Argentinac je kritikovao Abidala što je javno pričao da su pojedini igrači tražili da Ernesto Valverde dobije otkaz, te mu je poručio da treba jasno i glasno reći o kojim igračima se radi.

Španski mediji špekulisali su da će Abidal dobiti otkaz zbog sukoba s Messijem, ali to se nije desilo. Josep Maria Bartomeu dao je podršku Francuzu, a kako je Messi reagovao na sve to još uvijek nije sasvim jasno.

Potražite više informacija na temu La Liga:

No, nakon svega oglasio se i trener ovog tima Quique Setien koji je odlučio malo smirit strasti. On je poručio da Messi uopšte nije ljut i uzdrman zbog dešavanja u klubu, te da je motivisan i fokusiran na nastavak sezone.

"Naravno da je Messi motivisan. Vidio sam na treningu da se smije i odlično sarađuje sa saigračima. Voli što je ovdje i izgleda mi da je zadovoljan. Messi je dovoljno iskusan da odlučuje šta će raditi i neću se petljati u to i niko ne bi trebao. Nisam ničiji otac. Moje je da se brinem da igrači dolaze sretni na treninge i utakmice i da daju maksimum. Druge stvari koje rade me ne zanimaju", rekao je Setien.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

gif
jel vam drago sto se smije i radi ono za sta je preplacen
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti