Rigorozna kazna

FIFA žestoko kaznila hrvatskog drugoligaša

S. Grebović

Krovna kuća svjetskog fudbala je kaznila ekipu Rudeša zbog kršenja finansijskog fair playa.

Prošlosezonski član 1. HNL neće moći dovoditi igrače u narednih godinu i pol dana zbog malverzacija u vezi transfera igrača. Pored toga klub iz Zagreba FIFA je olakšala za 92 hiljade eura.

FIFA-i su bili sumnjivi transferi Zoungranua i Amoatenga koji su poslati na posudbe, kao i dovođenje Brazilca Carlosa.

"Tražili smo reviziju slučaja. Za tri dana će sve biti u redu, sigurno. O čemu se zapravo radi? Pa bivša je uprava dovela 2018. brazilskog igrača Carlosa rođenog 2000. godine iz Recifea, a zbog 'lošeg čitanja papira', Rudeš bi sada trebao platiti 92.000 eura. Prijašnja Uprava nije dovoljno ozbiljno pristupila tom pitanju, jer nije prevela papir s portugalskog", pojašnjava Ivica Zorica, izvršni predsjednik ovog kluba.

Inače, Rudeš je prije desetak dana u Međugorju u sklopu priprema snage odmjerio sa Željezničarom, gdje je tim sa Grbavice slavio rezultatom 2:1.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.