Željezničar golovima Ikića i Stanića slavio protiv Rudeša

Pobjeda Plavih u pripremnoj utakmici

Željezničar golovima Ikića i Stanića slavio protiv Rudeša

E. Čaušević, foto: V. Bernadić

Fudbaleri Željezničara danas su pobijedili u Međugorju hrvatskog drugoligaša Rudeša (2:1) u prijateljskoj utakmici.

Željezničar se već neko vrijeme nalazi na pripremama u Međugorju, a izabranici Amara Osima danas su odigrali novu pripremnu utakmicu. Plavi su odmjerili snage protiv Rudeša, a utakmica je na kraju završena pobjedom Željezničara. 

Plavi su dobro otvorili utakmicu i imali veliku šansu već u osmoj minuti kada je Veselinović s vrha kaznenog prostora pogodio prečku. Deset minuta kasnije prijeti i Rudeš preko Čabraje, ali njegov udarac je otišao pored gola.

Hrvatski tim je nakon toga preuzeo incijativu na terenu i imao nekolik solidnih šansi, ali nije bilo golova. Željo je u finišu prvog dijela zaprijetio preko Štilića i Veselinovića, no mreže su mirovale.

Međutim, u drugom poluvremenu vidjeli smo tri gola. Željezničar je do prednosti stigao u 64. minuti kada je Mehić odlično centrirao iz prekida, a gol glavom za 1:0 postigao je Frane Ikić koji je na probi u ekipi s Grbavice.

Ipak, nakon toga Rudeš je ponovo uspio da uspostavi svoj ritam na terenu. Ovoj ekipi se to isplatilo u 80. minuti kada je Jurić napravio slalom u odbrani Plavih, te je pogodio za 1:1.

No, samo dvije minute kasnije Željo je ponovo poveo. Sudija je svirao penal, a siguran sa bijele tačke bio je Stanić koji je pogodio za 2:1. Do kraja meča bilo je još nekoliko solidnih šansi za oba tima, ali se rezultat nije mijenjao.

Prijateljska utakmica:

Željezničar - Rudeš 2:1 (Ikić 64', Stanić 83'/Jurić 80')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar: Kjosevski - Stevanović, Jovanović, Ikić, Pavić - Bojo, Alispahić - Subašić, Štilić, Veselinović, Zajmović. U drugom dijelu igrali su: Erić - Stanić, Kosorić, Ikić, Šehić - Osmanović, Mehić - Mujić, Jamak, Mujezinović, Dacić.

Rudeš: Banić, Gorupec, Matić, Radac, Manenica, Prpić, Cheriff, Havoić, Okechukwu, Čabraja, Jurić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

south
Ikic bolji i sigurniji od keme mislim da smo bolji u defanzivi sa ikicem i jovanicem
4 0
nijepoznat
Bravo Plavi
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi