To je razlika između Emeryja i Artete

Mesut Ozil ničim izazvan ponovo prozvao Unaija Emeryja i nije ga štedio

Endin Čaušević

Njemački veznjak Mesut Ozil ne krije da mu je drago što je Unai Emery krajem prošle godine dobio otkaz u Arsenalu.

Emery je napustio Emirates jer čelnici kluba nisu bili zadovoljni rezultatima, a umjesto njega stigao je Mikel Arteta. Dolazak Artete značio je i povratak Mesuta Ozila u prvi tim koji se nije baš naigrao dok je Emery bio tu.

Ozil je prvi dio sezone većinom bio na klupi, te se sve više govorilo o tome da želi napustiti klub. No, nakon odlaska Emeryja za njega se sve promijenilo, te ga je Arteta vratio u početni sastav.

Nijemac ne krije da je bio sretan kada je Emery dobio otkaz, a priliku da "bocne" španskog stručnjaka iskoristio je i na pripremama u Dubaiju gdje se igrači Arsenala nalazve već neko vrijeme.

Novinari su pitali koja je razlika između Emeryja i Artete, a Ozil je kratko odgovorio: "Kod Artete igram".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.