Trener Čelika nakon današnjeg treninga

Ozat: Dolazi nam jedan defanzivac iz Njemačke, a tražimo još pojačanje u napadu

Endin Čaušević

Fudbaleri Čelika odradili su jutros novi trening na Bilinom Polju u sklopu priprema za nastavak sezone.

Zeničani su se nedavno vratili s priprema iz Antalije, a završni dio će odraditi na svom terenu. Čelik za vikend očekuje generalka protiv Borca iz Banja Luke na svom terenu od 14:30 sati.

Nakon današnjeg treninga za SportSport.ba govorio je trener ovog tima Umit Ozat.

"Dosta sam zadovoljan sa radom igrača, njihovim zalaganjem i motivacijom. Dosta smo smanjili prosječnu starost igrača. Da li je igrački kadar kompletan? Skoro da jeste možda da još jednog centarfora nađemo. Dolazi nam još jedan stoper iz Njemačke i još jednog centarfora ćemo vidjeti da uzmemo, a ostalo je sve kompletno, rekao je Ozat.

Osvrnuo se i na dolazak azerbejdžanskog igrača Elvina Yunuszade.

"Ako Bog da, uzimamo sve igrače od kojih ćemo imati koristi. To je igrač koji ima nekoliko mečeva u Ligi prvaka. Imat ćemo dosta koristi od njega".

Početni sastav za Zrinjski već zna.

"Da, to nam je generalka. Planiram početi utakmicu s ekipom koja će igrati protiv Zrinjskog. Možda će biti jedna ili dvije promjene, ali to će biti otprilike ta ekipa

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ozat je rekao da zna da je broj stranaca u klubu ograničen na četiri iako trenutno u Čeliku ima više stranih igrača od toga.

"Naravno da znam i prema tome radimo transfere. Vjerovatno će jedan ili dva igrača na posudbe. Cilj nam je da ostanemo u ligi, a istovremeno da podmladimo ekipu što je veoma dobro za budućnost ovog kluba".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.