NK Čelik se vratio iz Turske, mladi igrači opravdali povjerenje
Mladi Azur Mahmić svojim radom, ponašanjem i igrama u prijateljskim utakmicama oduševio je stručni štab Zeničana

Zeničani u subotu u generalci protiv Borca

NK Čelik se vratio iz Turske, mladi igrači opravdali povjerenje

D. Kurbegović, foto: E. Haračić

Nogometaši Čelika nakon 20 dana priprema u Antaliji, sinoć su se vratili u Zenicu, gdje će odraditi završnu fazu priprema pred nastavak sezone u Premijer ligi.

Izabranici Ümita Özata u Turskoj su imali sve potrebne uvjete kako bi se dobro pripremili i uigrali za nastavak sezone, gdje je jedini cilj opstanak u ligi. Zeničani danas imaju slobodan dan, a već sutra je zakazan novi trening.

Klub s Bilinog polja u subotu će dočekati ekipu Borca iz Banja Luke i to će biti generalka pred početak sezone i domaći duel protiv Zrinjskog 21.februara.

Ono što može radovati sve navijače crno-crvenih kada su u pitanju pripreme u Turskoj, a to je da su veliku minutažu dobili najmlađi igrači u rosteru, koji su svoju šansu iskoristili i zadobili povjerenje stručnog štaba.

Mladi Azur Mahmić, koji još može igrati za kadetsku selekciju kluba, odigrao je pet od šest utakmica u Turskoj, kao i Selim Žuna mladi veznjak, koji se nametnuo svojim igrama, a bio je i strijelac jedinog gola u meču protiv Gjilania. Osim pomenute dvojice, na dvije utakmice branio je i mladi golman Hanan Sejmen, inače golman juniorske selekcije Čelika.

Selim Žuna u prvom dijelu sezone upisao je 12 nastupa, a očekuje se i da na proljeće bude jedan od standardnih igrača u postavi trenera Umita Ozata. Ovaj mladi veznjak prezadovoljan je dosadašnjim radom na pripremama, što je potvrdio i za SportSport.ba

"Iza nas su još jedne pripreme u Turskoj, proveli smo 20-tak dana u odličnim uslovima i vjerujem da smo sve to iskoristili na najbolji mogući način. Naš cilj se zna, a to je opstanak u Premijer ligi, jer sigurno to i zaslužujemo. Zadovoljan sam kako smo odigrali ove utakmice u Turskoj, mnogo smo čvršći i vjerujem da ćemo biti mnogo bolji na proljeće. Dobivao sam šansu u svakom meču i vjerujem da sam opravdao povjerenje stručnog štaba", kazao je Žuna.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ova trojica mladih igrača pokazali su da se na njih može najozbiljnije računati i neće biti iznenađenje ako Žuna i Mahmić u proljetnom dijelu sezone budu imali veliku minutažu.

Inače, Zeničani su u Turskoj odigrali šest utakmica uz omjer od jedne pobjede, tri remija i dva poraza uz gol razliku 4:5. Klub s Bilinog polja još nije zaključio igrački roster, te se u narednim danima očekuju i nova imena u Zenici.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi