(Foto: S. Bošković) Enis Džihanić je kao predstavnik FK Željezničar prisustvovao današnjem sastanku, a njegov klub će biti domaćin narednog

Pozitivne rekacije nakon prvih zajedničkih razgovora

FK Željezničar domaćin narednog sastanka o osnivanju Udruženja premijerligaša

Danas je u sarajevskom hotelu Ibis održan sastanak predstavnika klubova Premijer lige BiH. Tema je bila inicijativa o osnivanju Udruženja premijerligaša.

Inicijator sastanka koji se može posmatrati i kao prvi korak ka realizaciji ideje o zajedničkom udruženju je bio FK Sarajevo.

Tako je FK Sarajevo bio i domaćin prvog sastanka.

Današnjem sastanku se odazvala većina klubova s tim što je odsutan bio predsjednik FK Borac, dok su iz FK Zvijezda 09 još ranije najavili da njihov predstavnik neće moći prisustvovati sastanku.

Iznesene su prve ideje, planovi i od strane domaćina prezentovane potencijalne prednosti postojanja Udruženja klubova Premijer lige BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Može se reći da su prve reakcije predstavnika klubova pozitivne i da su u načelu svi zainteresovani za formiranje zajedničkog udruženja klubova iz bh. fudbalske elite.

Određen je i datum narednog sastanka na istu temu. On će se održati 26. februara, također u srijedu, a domaćin će biti FK Željezničar.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.