Dosta kritika za bh. veznjaka

Sarri stao u Pjanićevu odbranu: To se dešava svakom igraču tokom sezone

Endin Čaušević

Fudbaleri Juventusa prethodnog vikenda doživjeli su neočekivan poraz na gostovanju kod Verone sa 2:1.

Poraz Stare dame najbolje su iskoristili Inter i Lazio koji su se vratili u borbu za Scudetto. Inter je sada prvi zbog bolje gol razlike iako ima 54 boda kao Juventus, dok trećeplasirani Lazio ima samo jedan bod manje.

Nakon utakmice u Veroni na udaru kritika najviše se našao Maurizio Sarri, ali i bh. reprezentativac Miralem Pjanić. Italijanski mediji za Pjanića pišu da ne igra ni približno dobro kao na početku sezone kada je bio u sjajnoj formi.

Sarri je na današnjoj press konferenciji uoči duela polufinala Kupa Italije protiv Milana dobio pitanje upravo o formi Pjanića.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Neću mijenjati njegovu ulogu u timu. Najbolja njegova pozicija je ona na kojoj trenutno igra. Ima dobar kvalitet da igra odmah iza napadača, ali trenutno ne igra na toj poziciji. U dobroj formi je počeo sezonu, ali sada se malo osjeti i umor. On će se vratiti na svoj nivo i normalno je da se to dešava igračima tokom sezone", rekao je Sarri.

Pjanić je u dosadašnjem dijelu sezone za Juventus odigrao 29 utakmica u svim takmičenjima, te je postigao tri gola i upisao je četiri asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.