Defanizvac berlinskog kluba je baš bio naivan

Napadač Mainza glumio da su mu se odvezale pertle, pa zabio gol Herthi

Endin Čaušević

Fudbaleri Mainza prethodnog vikenda slavili su u gostima protiv Herthe sa 3:1 u meču 21. kola Bundeslige.

Mainz je odligrao veoma dobar meč, a blistao je Robin Quaison koji je upisao hat-trick. Ovaj švedski napadač se našao u centru pažnje kod gola za 0:2 kada je na nevjerovatan način prevario odbranu Herthe.

Naime, Quaison je glumio da mu se odvezala pertla na kopački, te da je pokušava zavezati, a zbog toga jedan od igrača berlinskog kluba je prestao da obraća pažnju na njega.

No, onda je napadač Mainza ekspresno utrčao u peterac domaćih, te zakucao loptu u mrežu nakon ubačaja Onisiwa s desne strane. Bundesliga je na zvaničnoj stranici objavila ovaj gol uz poruku da svaki napadač treba pokušati ovaj trik sa pertlama već u narednom meču.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.