Klinsmann zbog nedostatka povjerenja podnio ostavku
EPA

Hertha ostala bez trenera

Klinsmann zbog nedostatka povjerenja podnio ostavku

Jurgen Klinsmann više nije trener Herthe!

Čuveni njemački fudbaler preuzeo je Herthu u novembru 2019. godine, trebao je ostati u klubu do kraja sezone, ali saradnja je na kraju raskinuta prije od očekivanog.

Nakon samo deset sedmica Klinsmann je odlučio da podnese ostavku i vrati se u nadzorni odbor Herthe, gdje je radio i prije nego što je naslijedio Antu Čovića.

"Nakon dugog razmišljana odlučio sam da se povučem. Želim zahvaliti svim igračima, navijačima, trenerima i zaposlenicima u klubu na podršci i saradnji tokom prethodnih sedmica. Za mene je ovaj period bio izuzetno uzbudljiv, a Hertha kao klub ostat će u mom srcu", poručio je Klinsmann.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U oproštanoj poruci Klinsmann je naveo kako mu je za posao bilo neophodno povjerenje svih ljudi u klubu i da bez jedinstva i kohezije teško može ostvariti ono što je zacrtao, čime je dao do znanja da neke stvari nisu funkcionisale.

Klinsmann je vodio Herthu na ukupno deset utakmica. Ostvario je tri pobjede, četiri poraza i tri remija.

Top Komentari

nijepoznat
i nije neki trener
5 0
bh77
K...c od trenera
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi