Portugalac bio vrlo blizu španskog kluba

Kako je Malaga ostala bez Cristiana Ronalda zbog dva miliona eura?

Cristiano Ronaldo, petostruki osvajač Zlatne lopte i jedan od najboljih fudbalera svih vremena bio je na početku karijere vrlo blizu prelaska u Malagu. 

Ronaldo je veliki talenat pokazivao još dok je bio tinejdžer, a Evropsko prvenstvo za kadete, koje se 2002. godine igralo u Danskoj, bilo je prava manifestacija za pogledati, kako njega tako i ostale talentirane fudbalere njegovih godina.

Kada je u pitanju španska Malaga, ona je na to prvenstvo poslala svog regrutera Carlosa Rincona. On je u to vrijeme uživao veliko povjerenje predsjednika kluba koji ga je uvijek slušao kada su u pitanju mladi igrači. Bio je dobar skaut pa je na tom prvenstvu prepoznao i potencijal Ronalda...

"Cristiano je i kao mladi momak pokazivao kvalitete koje ima danas. Bio je igrač sa značajno dobrom fizičkom snagom, sa spektakularno dobrim udarcem... U to vrijeme uživao sam veliko povjerenje predsjednika i sve što sam ga savjetovao uvažavao je. Rečeno mi je da odlazim na velike turnire u Evropi, Americi, Južnoj Africi. Morao sam uvijek nabaviti brojeve telefona od tri najbolja igrača na turniru. Kad se završilol Evropsko prvenstvo U17 u Danskoj, imao sam brojeve od trojice najboljih igrača. Tada sam ih gledao na televiziji, nisam išao na utakmice".

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Sljedeće sedmice smo uspostavili kontakte s igračima i njihovim porodicama kako bismo upoznali agente i poslali ponudu. U toj priči bio je Cristiano. U to vrijeme još nije debitovao za prvi tim Sporting Lisabona, a mi smo poslali ponudu preko Jorgea Mendesa. Imali smo utvrđenu količinu novca, nismo mogli praviti nikakva dalja ulaganja. Tada smo ponudili 1,5 miliona era, a igrač je vrijedio 3,5. Nismo išli dalje u pregovorima jer nismo mogli dostići tu cifru. Na kraju krajeva, dobri igrači i nisu skupi, ali mi tada jednostavno nismo mogli ići dalje", kaže Rincon.

On dodaje kako je samo mjesec ili dva nakon toga Ronaldo debitirao za prvi tim Sportinga i vrlo brzo otišao u Manchester United. Također, poručuje kako je CR7 jedan od najboljih u historiji fudbala.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.