Foto - EPA

Saga oko napadača traje

U Barceloni još uvijek ne znaju šta žele

Midhat Šljivak

Ekipa Barcelone dobila je dozvolu od Fudbalskog saveza Španije da van prelaznog roka dovede napadača.


Nakon povreda Luisa Suareza i Ousmanea Dembelea Katalonci su ostali bez napadačkih opcija, pa su zatražili od Saveza dodatni potpis.

Bez problema su ga i dobili, ali za sada rukovodstvo Barcelone poprilično luta i još uvijek ne znaju koga žele u svojoj ekipi.

Prethodno su u januarskom prelaznom roku povezivani sa Rodrigom i Cedricom Bakambuom. Ovog drugog su vratili iz aviona kući jer su odustali od transfera, a jučer su zbog cijene odustali i od Williana Josea.

Za sada su četvorica fudbalera na listi za dolazak na Nou Camp. Trener Quique Setien ima svog miljenika, a to je fudbaler Betisa Loren.

Ipak, iako Betis i Barcelona imaju jako dobre odnose, ekipa iz Andaluzije će teško pristati da proda čovjeka koji je postigao 10 golova ove sezone. Klauzula u njegovom ugovoru je 40 miliona eura, a toliko Barca nije željela da plati za Williana Jose.

Pored Lorena među kandidatima je napadač Alavesa Lucas Perez. Njegova cijena je značajno manja i iznosi 15 miliona eura, ali ni Alaves nije previše spreman da ga pusti tek tako. Lucas Perez je ove sezone postigao devet golova.

Angel Rodriguez iz Getafea u jednom trenutku je bio glavna meta Barce. Međutim, u jednom trenutku aktuelni španski prvak je odustao i okrenuo se drugim opcijama, ali sada su se ponovo predomislili.

Iskusni napadač je dostupan na tržištu za 10 miliona eura i Barcelona ima najlakši put do njega jer ga je Getafe spreman bez problema prodati. Ovaj 32-godišnjak je ove sezone zabio 13 golova u 28 nastupa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

I posljednji na listi potencijalnih pojačanja je kolumbijski napadač Luis Suarez. On je trenutno na posudbi u Zaragozi iz Watforda, a ako bi ga uspjeli angažovati Barca bi imala dvojicu fudbalera s istim imenom u ekipi.

Barcelona još uvijek nije donijela odluku koga žele. Ona se treba donijeti brzo i vidjet ćemo ko će na kraju završiti na Nou Campu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.