Udovoljili zahtjevima klubova

Tenisko pravilo u fudbalu: Italijani pristali na revoluciju VAR tehnologije

Admin Čaušević

Italija je među prvim zemljama koja je pristala na uvođenje VAR tehnologije u Seriju A i za sada se taj potez čini ispravnim bez obzira na određena negodovanja. 

FS Italije (FIGC) je danas izdao saopštenje u kojem se navodi kako je spreman započeti s određenim eksperimentima kako bi timovi imali veće mogućnosti da ukažu na situaciju u kojoj smatraju da su oštećeni.

Posljednjih sedmica brojni klubovi iz Serije A su zatražili mogućnost uvođenja "challengea", odnosno da timovi imaju pravo tražiti upotrebu VAR tehnologije tokom utakmice.

FIGC je već informisao FIFA-u o ovom prijedlogu u želji da nastavi put koji započeto prije nekoliko sezona. Predsjednik Gabriele Gravina je već informisao glavnog delegata sudija u Seriji A, Nicolu Rizzolija.

Još uvijek nije navedeno od kojeg kola će klubovi imati mogućnost da traže "challenge" osim da je navedeno da se žele izbjeći kontroverze koje bi naštetile ugledu Serije A kada sezona ulazi u ključni dio.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.