Foto: EPA

Oglasio se na Twitteru

Prvi čovjek La Lige sretan zbog kazne za Manchester City

U naredne dvije sezone u Ligi prvaka vjerovatno nećemo gledati Manchester City.

UEFA je suspendovala Manchester City nakon što su utvrđeni veliki propusti i kršenje finansijskog fari-playa, a posljednju riječ imat će CAS (Međunarodni sud za sportsku arbitražu) kojem će se Građani, bez sumnje, žaliti.

I dok su u Manchester Cityju razočarani, vijest iz UEFA-e je s oduševljenjem primio prvi čovjek La Lige Javier Tebas koji je i prije nekoliko godina insistirao na ovakvoj kazni.

"UEFA je konačno preduzela odlučujuću akciju. Primjena pravila finansijskog fair playa i kažnjavanje zbog njegovog kršenja je od presudnog značaja za fudbal. Već godinama pozivamo da se protiv Manchester Cityja i PSG-a preduzme odgovarajuća akcija. Bolje ikad nego nikad", poručio je Tebas na svom Twitter nalogu.

Ukoliko Manchester City uistinu bude izbačen, morat će platiti i 30 miliona eura kazne.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.