Nakon kazne ode i Guardiola, a moguće je i oduzimanje bodova
Foto - EPA

Ogromni problemi za City

Nakon kazne ode i Guardiola, a moguće je i oduzimanje bodova

M. Šljivak

Manchester City izbačen je iz UEFA takmičenja u naredne dvije sezone i kažnjen je sa 30 miliona eura zbog kršenja financijskog fair playa.


Ako ovu odluku UEFA-e potvrdi i Sud za sportsku arbitražu, City nećemo gledati naredne dvije sezone u Ligi prvaka, a to bi svakako bio ogroman udar za ovaj tim.

Naravno, engleski mediji dosta pišu o tome, a Telegraph saznaje da je sada i budućnost menadžera Pepa Guardiole u klubu pod upitnikom. Prema njihovim informacijama španski stručnjak će u slučaju da se kazna potvrdi vjerovatno napustiti klupu i sreću će potražiti negdje drugo.

Nisu samo kazne i odlazak Guardiole problemi za Građane. Prema pravilima Premier lige, kršenje financijskog fair playa UEFA-e predstavlja i kršenje pravila domaćeg takmičenja.

To znači da bi i Fudbalska asocijacija morala reagovati u ovom slučaju, a eventualna kazna je oduzimanje bodova. Independent tvrdi da su čelnici Premier lige već razgovarali o potencijalnoj kazni i oduzimanje bodova je najizvjesnija opcija.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Čak i ako žalba Građana pred CAS-om urodi plodom, kazna od Fudbalske asocijacije neće se mijenjati i gotovo je sigurno da će engleski prvak ostati bez određenog broja bodova.

Ovakve udare u Manchesteru sigurno nisu očekivali i vidjet ćemo kako će se igrači ovog kluba nositi sa izrečenim kaznama.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Benjamingst
Odmah izbaciti u 7 ligu Engleske hehehe
6 4
Rajvosa2019
Hehehe sad pocinju spekulacije i nagadjanja
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi