Tek slijedi ludnica u Engleskoj nakon izbacivanja Manchester Cityja
Foto - EPA

Borba za peto mjesto kreće

Tek slijedi ludnica u Engleskoj nakon izbacivanja Manchester Cityja

M. Šljivak

Manchester City izbačen je iz UEFA takmičenja u naredne dvije sezone.

Građani su kažnjeni zbog kršenja financijskog fair playa, a pored izbacivanja dobili su kaznu i od 30 miliona eura.

Klub je odmah najavio žalbu Sudu za sportsku arbitražu u Lozani, a ako on potvrdi kaznu bit će to prava ludnica u Engleskoj za još jedno mjesto koje vodi u Ligu prvaka.

Gotovo je sigurno da će City završiti među četiri najbolja, ali bi nakon odluke petoplasirani tim iz Premiershipa mogao otići u Ligu prvaka.

A za ovu poziciju se bore mnogi. Trenutno je na petom mjestu Sheffield United, ali s obzirom na malu bodovnu razliku između ekipa nekim čudom u Ligi prvaka mogu završiti i ekipe koje su mnogo lošije plasirane.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sheffiled trenutno ima 39 bodova, ispred su Tottenhama, Evertona, Manchester Uniteda i Wolverhamptona, pa vjerovatno među ovim ekipama treba tražiti dodatnog putnika u Ligu prvaka.

Oni će sigurno navijati za to da City zvanično bude izbačen, jer bi nakon toga uslijedila prava ludnica u Premiershipu u borbi za peto mjesto.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ade1987
Ja bi ove I PSG i sve klubove sto plaćaju nenormalno izbacio iz lige
5 1
Maestro
Kakva ludnica ovi novinari preuvelicavaju pa nije to konačna odluka ima pravo žalbe al bitno je bombastican naziv stavit da se što više čita
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi