Viđeno pet golova

Efikasna generalka na Pecari: U odličnom meču Široki Brijeg savladao Tuzla City

Admin Čaušević

U posljednjoj provjeri pred nastavak prvenstva Široki Brijeg je savladao Tuzlu City. Bilo je 3:2 za domaće.

Prvo poluvrijeme na stadionu Pecara je bilo odlično kada su i postignuta četiri gola. Gosti su vodili dva puta, a domaći su se vraćali.

Tuzla City je do vodstva stigao već na početku meča. Kulović se oslobio svog čuvara i s vrha kaznenog lijepo pogodio. Igrala se osma minuta.

Širokobriježani su stvari na početak vratili sedam minuta kasnije. Bagarić je presjekao jednu povratnu loptu te lobovao Muminovića za 1:1.

Nova promjena rezultata tri minute kasnije. Badji je pobjegao odbrani domaćih te savladao Zlomislića za 1:2.

Da se na odmor ode pri neriješenom rezultatu pobrinuo se Ćorić koji je prvo izborio penal, a zatim ga u 36. minuti uspješno i realizovao.

Nastavak je donio samo jedan gol, a postignut je u samom finišu meča. U 87. minuti dosuđen je novi penal za Široki Brijeg kojeg je uspješno u gol pretvorio Hrkać.

U prvom kolu nastavka sezone Široki Brijeg će dočekati Borac, dok Tuzla City gostuje lideru, ekipi Sarajeva.

NK Široki Brijeg - Tuzla City 3:2

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NK Široki Brijeg: Zlomislić, Cipetić, Hrkać, Radeljić, Barišić, Stanić, Marić, Pervan, Ćorić, Bagarić, Jurić.

FK Tuzla City: Muminović, Efendić, Kojić, Hasanović, Leković, Sesar, Hadžanović, Arežina, Nukić, Kulović, Badara.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.