Nijemac sjajan na golu

Dok "normalni" golmani broje odbrane, Ter Stegen obara rekorde u drugom segmentu

Admin Čaušević

Zadatak golmana je prvenstveno da sačuvaju svoju mrežu, međutim Marc-Andre Ter Stegen nije običan čuvar mreže pa obara rekorde i u drugim segementima.

Ter Stegen je čudesnom odbranom u finišu meča protiv Getafea spasio svoj gol i tako na neki način donio Barceloni pobjedu rezultatom 2:1.

Njemački golman koji s pravom nosi epitet jednog od najboljih na svijetu je sinoć postavio i još jedan rekord. Imao je čak 69 uspješnih dodavanja.

Tako je ovaj 27-godišnjak postao prvi golman koji je u La Ligi uspio napraviti toliko uspješnih dodavanja još od sezone 2005/06.

Ter Stegenu nije strano ni počastiti saigrača perfektnom asistencijom za jednog golmana. U ovoj sezonu je to uradio dva puta, sretnici su bili Antoine Griezmann i Luis Suarez.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.