Nebesko-plavi nadigrali Inter u derbiju 24. kola

Ako je neko sumnjao - sada više ne treba imati dilemu: Lazio je zreo za Scudetto!

Lazio je večeras na Olimpicu u derbiju 24. kola Serije A porazio Inter sa 2:1 i na taj način istakao najozbiljiniju kandidaturu za osvajanje Scudetta. 

Bio je ovo pravi derbiju susret ove faze takmičenja i prilika da vidimo koja ekipa je trenutno više sazrela da se bori za Scudetto a čini se da je to u ovom momentu Lazio.

U prvom poluvremenu ove utakmice nije bilo mnogo uzbuđenja. Domaći su na samom startu zaprijetili preko Sergeja Milinković-Savića, ali lopta pogađa prečku. Sve do kraja prvog dijela nije blo šansi, a onda gosti dolaze do vodstva. Nakon jednog odbijenca sjajno se snašao Ashley Young i pogodio za 0:1.

Ipak, u drugom poluvrmenu kao da je neki drugi Lazio izašao na teren. Nebesko-plavi su već u 50. minuti uspjeli da dođu do poravnanja jer je s bijele tačke pogodio Ciro Immobile. I poslije toga su domaći bili bolji što su krunisali novim golom u 69. minuti i to preko Milinković-Savića koji se lijepo snašao u kaznenom prostoru gostiju te savladao Padellija za potpuni preokret.

Do kraja meča Inter je svim silama napadao i došao do gola preko Lautara Martineza ali isti je poništen zbog ofsajda. Također, i pred sami kraj su Nerazzurri imali šansu preko Lukakua, ali njegov šut je u posljednji tren izblokiran.

Meč je završen 2:1 i moglo je uslijediti veliko slavlje domaćih navijača koji su večeras napravili sjajnu atmosferu i tokom svih 90 minuta bodrili svoj klub.

Lazio se sada primakao Juventusu na samo minus jedan jer ima 56 bodova, dok je Inter ostao tri boda iza Stare dame i dva iza današnjeg suparnika.

U narednom kolu Inter igra protiv Sampdorije na domaćem terenu dok će Lazio u goste Genovi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Italijanska Seria A, 24. kolo:

Lazio - Inter 2:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.