Foto: EPA

Debi iz snova

Otac dobar, sin još bolji: Sinoć je rođena zvijezda, a to nije Haaland

Admin Čaušević

Ne dešava se baš često u bilo kojem sportu da sin bude podjednako uspješan kao njegov otac. Claudio Reyna je jedan od najboljih američkih fudbalera ikada, a sinoć se fudbalskom svijetu predstavio njegov sin Giovanni.

Giovanni Reyna je prošao omladinske selekcije New York Ctiyja, a dečko rođen 2002. godine je stigao u Borussiju Dortmund kako bi dodatno napredovao. Svoj kvalitet je pokazao već u omladinskim selekcijama.

U Omladinskoj Ligi prvaka je zabio četiri gola na četiri nastupa, u juniorskom prvenstvu njemačke na 11 susreta je upisao također četiri gola te dodao sedam asistencija zbog čega je tokom januara prekomandovan u prvi tim.

Nakon pet nastupa u Bundesligi sinoć je stigoa i debi u elitnom takmičenju - Ligi prvaka. Lucien Favre ga je u vatru bacio protiv bogatog PSG-a. U igru je ušao u 67. minuti, desetak minuta kasnije je asistirao za pobjedu.

Primio je loptu na centru, poveuako je nekoliko metara i dobacio je do stroja za golove Erlinga Haalanda koji je topovskim udarcem pocijepao mrežu gostiju iz Pariza za velikim trijumf od 2:1.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Vrlo dobar učinak za dečka koji tek treba postati punoljetan. Čini se da je spreman već da preuzme nasljedstvo od svog oca i čak ga nadmaši. Mladi veznjak je postao najmlađi Amerikanac koji je debitovao u Ligi prvaka i uspio asistirati.

Inače, njegov otac Claudio je upisao 112 nastupa za reprezentaciju SAD-a. Dugo je igrao u Evropi. Nastupao je za Bayer Leverkusen, Wolfsburg, Glasgow Rangers, Sunderland i Manchester City.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti