Već tada je bilo jasno o kakvom potencijalu je riječ

FIFA se prisjetila nevjerovatne utakmice u kojoj je Haaland zabio čak devet golova

Endin Čaušević

Erling Haaland je danas glavna tema sportske javnosti nakon još jedne sjajne utakmice u dresu Borussije Dortmund.

Haaland je u Dortmund stigao početkom ove godine iz Red Bull Salzburga za 20 miliona eura i pokazao se kao pun pogodak njemačkog kluba.

Ovaj 19-godišnji igrač je od dolaska u Dortmund odigrao sedam utakmica i postigao je čak 11 golova. Haaland je sinoć oduševio u pobjedi svog tima protiv PSG-a sa 2:1 jer je postigao oba gola na utakmici.

Čak je i FIFA danas svoju objavu posvetila nevjerovatnom Norvežaninu, te su se prisjetili meča u kojem je ovaj napadač zabio čak devet golova.

To se desilo na Svjetskom prvenstvu za igrače do 20 godina kad aje tada 18-godišnji Haaland na jednoj utakmici zabio devet golova u pobjedi protiv Norveške protiv Hondurasa sa 12:0. Golove s ovog meča možete pogledati i videu ispod.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.