Foto - EPA

Odbijen im zahtjev za dodatni potpis

Leganes nije Barcelona i pravila nisu za sve ista

Midhat Šljivak

Martin Braithwaite danas je zvanično postao član Barcelone.


Nije 28-godišnji danski fudbaler ni slutio da će u februaru postati član katalonskog velikana, ali je zbog problema s povredama La Liga odobrila zahtjev Barceloni za dodatni potpis.

Leganes je za ovaj transfer dobio 18 miliona eura, ali su ostali bez bitnog igrača u nastavku sezone i za njega neće moći dovesti zamjenu.

Ovaj tim je odmah po dogovoru s Barcelonom pokušao od La Lige dobiti mogućnost dodatnog potpisa. Međutim, njihov zahtjev je odbijen i oni će do kraja sezone morati da igraju s ekipom koju imaju na raspolaganju.

Direktor Leganesa Martin Ortega je razočaran zbog svega.

"Barce je profitirala zahvaljujući ovom nefer pravilu", jasan je on, ali i razočaran nakon odluke La Lige da im onemogući dovođenje zamjene.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Kada su nedaće najveće izvlačite snagu od tamo gdje niko ne zna da je imate. Sada moramo biti jedinstveni kao nikad ranije".

Leganes je trenutno pretposljednji tim La Lige i slijedi im velika borba za opstanak.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.