EPA

Potpisan ugovor do 2024. godine

Novo pojačanje Barcelone ima višu klauzulu od Neymara

Novi fudbaler Barcelone danas je i zvanično postao Martin Braithwaite.

Katalonci su, podsjetimo, od vodstva lige dobili mogućnost da naknadno dovedu novog napadača nakon što su ostali bez Suareza i Dembelea, a izbor je na kraju pao na dosadašnju 'sedmicu' Leganesa.

Za Braithwaiteove usluge Barcelona je izdvojila 18 miliona eura i ugovorom ga vezala do 30. juna 2024. godine, a ono što je svima 'zaparalo uši' je otkupna klauzula koju ima u ugovoru.

Ko bude želio da dovede Braithwaitea morat će da izdvoji čak 300 miliona eura, što je osjetno viša odštetna klauzula od one kojom je u Barceloni bio zaštićen Neymar (222 miliona eura) .

Potražite više informacija na temu La Liga:

Potvrdila je to i Barcelona na svojoj zvaničnoj stranici.

Ove sezone Braithwaite je za Leganes odigrao 27 utakmica i pritom je osam puta pogađao protivničku mrežu. U karijeri je promijenio veliki broj klubova, igrao je u Engleskoj, Francuskoj, Danskoj...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.