Leganes nije Barcelona i pravila nisu za sve ista
Foto - EPA

Odbijen im zahtjev za dodatni potpis

Leganes nije Barcelona i pravila nisu za sve ista

M. Šljivak

Martin Braithwaite danas je zvanično postao član Barcelone.


Nije 28-godišnji danski fudbaler ni slutio da će u februaru postati član katalonskog velikana, ali je zbog problema s povredama La Liga odobrila zahtjev Barceloni za dodatni potpis.

Leganes je za ovaj transfer dobio 18 miliona eura, ali su ostali bez bitnog igrača u nastavku sezone i za njega neće moći dovesti zamjenu.

Ovaj tim je odmah po dogovoru s Barcelonom pokušao od La Lige dobiti mogućnost dodatnog potpisa. Međutim, njihov zahtjev je odbijen i oni će do kraja sezone morati da igraju s ekipom koju imaju na raspolaganju.

Direktor Leganesa Martin Ortega je razočaran zbog svega.

"Barce je profitirala zahvaljujući ovom nefer pravilu", jasan je on, ali i razočaran nakon odluke La Lige da im onemogući dovođenje zamjene.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Kada su nedaće najveće izvlačite snagu od tamo gdje niko ne zna da je imate. Sada moramo biti jedinstveni kao nikad ranije".

Leganes je trenutno pretposljednji tim La Lige i slijedi im velika borba za opstanak.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klackalica
Barcelona je dobila dozvolu za novi transfer zbog ozljede 6+ mjeseci...ovi traze transfer jer su izgubili igraca zbog niske klauzule...Pravilo je glupo, al je pravilo i nemaš se tu šta žalit i kukat...ovaj igrac ne vrijedi 4 miliona, a oni su dobili 18
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi