Prvi mečevi šesnaestine finala Evropske lgie.

Remi Club Bruggea i Manchester Uniteda, Višća pogodio u porazu Basaksehira protiv Sportinga

Endin Čaušević

Fudbaleri Club Bruggea večeras su na svom terenu remizirali protiv Manchester Uniteda (1:1) u prvom meču šesnaestine finala Evropske lige, dok je Sporting iz Lisabona slavio protiv Basaksehira sa 3:1.

Club Brugge je odlično počeo meč i u prvih deset minuta stvorio je nekoliko sjajnih šansi, ali je ostalo 0:0. No, domaći su uspjeli zabiti gol u 15. minuti. Romero je napravio veliku grešku koju je iskoristio Dennis i pogodio je za 1:0.

No, u 36. minuti Manchester United je iz prve ozbiljnije prilike došao do poravnanja. Grešku štopera domaćeg tima iskoristio je Martial koji je to žestoko kaznio golom za 1:1.

Club Brugge je i u nastavku meča bio znatno bolji tim. Belgijska ekipa stvorila je nekoliko sjajnih šansi u drugom poluvremenu, ali se rezultat nije mijenjao i ostalo je 1:1.

Iako je United došao do gola u gostima jasno je da i Club Brugge ima dobre šanse u revanšu na Old Traffordu koji se igra za sedam dana.

Zanimljivo je večeras bilo i u Lisabonu gdje su igrali Sporting i Basaksehir. Portugalski tim je bio daleko bolji tim i slavio je sa 3:1.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Sporting je poveo već u trećoj minuti golom Coatesa, dok je 2:0 bilo u samom finišu prvog dijela kada je Sporar zatresao mrežu gostiju. Do trećeg gola Sporting je došao u 51. minuti, a ovaj put strijelac je bio Vietto.

Nadu Basaksehiru da nešto može napraviti u revanš meču vratio je Edin Višća koji je u 77. minuti smanjio na 3:1 golom iz penala.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.