Mladi napadač iznenadio sve

Haaland: CR i Ibrahimović su sjajni, ali uzor mi je bio Michu iz Swanseaja

Endin Čaušević

Mladi norveški napadač Erling Haaland ovih dana je glavna tema fudbalske javnosti.

Haaland igra nevjerovatno u dresu Borrusije Dortmund u koju je ove zime stigao iz Red Bull Salzburga. Norvežanin je oduševio igrom protiv PSG-a sa dva gola u pobjedi Dortmunda (2:1) u prvom meču osmine finala Lige prvaka.

Ovaj 19-godišnji napadač je nedavno izjavio da pokušava kopirati Cristiana Ronalda što se tiče ishrane, ali i pravilnog treninga pred utakmice i nakon njih.

No, iako su mnogi pomislili da je Ronaldo možda uzor Haalandu to nije slučaj. Naime, njemački mediji danas su objavili da je Haalandov uzor u djetinjstvu bio španski napadač Michu koji je nekada sjajno igrao za Swansea.

"Moj uzor bio je Michu koji je odličan bio u Swanseaju i volio sam ga gledati. Bio je ljevak kao i ja, visok i veoma precizan pred golom protivnika. Pored njega tu su još Cristiano Ronaldo i Zlatan Ibrahimović, ali je Michu bio baš poseban", rekao je Haaland.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.