Dogovorili transfer Haalanda, a zatim odustali zbog Mina Raiole
Foto - EPA

Club Brugge se sada hvata za glavu

Dogovorili transfer Haalanda, a zatim odustali zbog Mina Raiole

Midhat Šljivak

Erling Haaland trenutno je možda i najveća fudbalska zvijezda Evrope.

Čudesni norveški fudbaler zabija golove kao na traci, a nakon Salzburga nezaustavljivo izgleda i u dresu Borussije Dortmund.

Prava pomama je vladala za Haalandom u zimskom prelaznom roku. Na kraju je Borussia bila najkonkretnija i za samo 20 miliona eura dovela je ovu gol-mašinu.

Norveški fudbaler je prethodnih godina išao po raznim probama širom Evrope. Njegov otac Alf-Inge Haaland otrkio je kako su i igri bili Hoffenheim i Barcelona, ali dogovor nije postignut.

Međutim, najviše će se kajati belgijski Club Brugge, koji je 2018. godine bio na korak od dovođenja Haalanda, ali su u posljednji čas odustali.

Oni su s ekipom Moldea dogovorili transfer tada 17-godišnjeg napadača za pet miliona eura, ocu su pristali isplatiti pola miliona eura, ali 'zapelo' je kod menadžera Mina Raiole.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nije belgijski klub pristao da nizozemskom menadžeru pripadne 30 posto od naredne prodaje fudbalera. Smatrali su da je to jednostavno previše i odustali su od transfera.

Haaland je ubrzo otišao u Salzburg i tamo je ove sezone ispisao historiju, a sa nevjerovatnim nastupima sada nastavlja u Borussiji.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bazarich
Stvarno ste dosadni vise
3 0
dragonBH
Na karaju ce isplivat i da je bio na probi u Zvijezdi 09 al nisu bili zadovoljni.. Dosadni ste vise!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti