Barca slavila s 5:0

Messi zabio četiri gola za povratak Barce na vrh

Edmir Škorić

Barcelona je u 25. kolu španske La Lige slavila protiv Eibara s 5:0.

Barcelona je na svom Nou Campu iskoristila ulogu favorita, rutinski došla do pobjede i preuzela čelo tabele, te će mirnije dočekati duel s Napolijem u osmini finala Lige prvaka.

Opet je sve u svoje ruke uzeo Lionel Messi, koji je s tri komada u 40 minuta riješio pitanje pobjednika, pritom malo smirivši navijače koji su prethodno zviždali predsjedniku Bartomeuu i tražili njegov odlazak.

Messi je u 14. minuti postigao vodeći gol nakon asistencije Rakitića, ali i nevjerovatnog poteza kojim je izbacio dvojicu igrača Eibara.

U 37. minuti je nakon dodavanja Vidala mirno zabio za 2:0, a u 40. minuti je spretno došao do gola, iako je prethodno želio da uposli Griezmanna. Četvrti gol Messi postiže u 88. minuti, da bi konačnih 5:0 postavio Arthur minutu kasnije.

Argentinac je sada sa 18 golova ubjedljivo prvi strijelac lige, a ima i 12 asistencija. Drugi na listi je Karim Benzema sa 13 golova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Treba još istaći da je Martin Braithwaite debitovao, kada je u 72. ušao umjesto Griezmanna i na neki način je asistirao Messiju kod četvrtog gola.

Barca ima 55 bodova, dva više od Reala, koji bi mogao da se vrati na prvo mjesto ukoliko večeras pobijedi Levante u Valenciji.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.