"Nemamo izbora..."

Status Eibara nakon što im je Messi uvalio četiri komada je pravi hit

Edmir Škorić

Eibar je bio nemoćan na Nou Campu i doslovno ih je pobijedio jedan čovjek.

Lionel Messi je zabio čak četiri gola u pobjedi Barcelone (5:0) nad Eibarom, pa je katalonski tim sada ponovo preuzeo vrh tabele, a uz to mu je dobro došao i poraz Real Madrida kod Levantea.

U Eibaru nisu imali načina da zaustave Messija, ali barem su oduševili nogometne fanove širom svijeta statusom posvećenim argentinskom čarobnjaku.

"Mi vas patimo. Mi patimo od vas. Mi se nosimo s tobom. I nemamo drugog izbora nego da ustanemo i vam aplaudiramo", objavio je Eibar na društvenim mrežama.

S četiri jučerašnja gola, Messi je na ukupno 18 u La Ligi i bježi pet golova Karimu Benzemu iz Reala, dok je treći na listi njegov teško povrijeđeni i operisani saigrač Luis Suarez sa 11 golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.