Messi zabio četiri gola za povratak Barce na vrh

Barca slavila s 5:0

Messi zabio četiri gola za povratak Barce na vrh

E. Škorić

Barcelona je u 25. kolu španske La Lige slavila protiv Eibara s 5:0.

Barcelona je na svom Nou Campu iskoristila ulogu favorita, rutinski došla do pobjede i preuzela čelo tabele, te će mirnije dočekati duel s Napolijem u osmini finala Lige prvaka.

Opet je sve u svoje ruke uzeo Lionel Messi, koji je s tri komada u 40 minuta riješio pitanje pobjednika, pritom malo smirivši navijače koji su prethodno zviždali predsjedniku Bartomeuu i tražili njegov odlazak.

Messi je u 14. minuti postigao vodeći gol nakon asistencije Rakitića, ali i nevjerovatnog poteza kojim je izbacio dvojicu igrača Eibara.

U 37. minuti je nakon dodavanja Vidala mirno zabio za 2:0, a u 40. minuti je spretno došao do gola, iako je prethodno želio da uposli Griezmanna. Četvrti gol Messi postiže u 88. minuti, da bi konačnih 5:0 postavio Arthur minutu kasnije.

Argentinac je sada sa 18 golova ubjedljivo prvi strijelac lige, a ima i 12 asistencija. Drugi na listi je Karim Benzema sa 13 golova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Treba još istaći da je Martin Braithwaite debitovao, kada je u 72. ušao umjesto Griezmanna i na neki način je asistirao Messiju kod četvrtog gola.

Barca ima 55 bodova, dva više od Reala, koji bi mogao da se vrati na prvo mjesto ukoliko večeras pobijedi Levante u Valenciji.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

barcaforever
Pokazuje koliko je nesebičan igrač kad je asistirao Griezmanu a ovaj se spetljao, izgleda da niko ne zna dati gola u Barceloni, samo znaju za pas igru ...
7 0
Rajvosa2019
Kakav majstor , divota ga gledati sta radi sa loptom - carobnjak
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi