Napadač već odlučio

Ima igrača koji i ne žele igrati za Borussiju: "Nemam nikakvu namjeru da se tamo vratim"

Admin Čaušević

Borussija Dortmund je možda i najbolji klub za igranje kada su u pitanju mladi fudblaeri koji žele doživjeti potpunu afirmaciju na velikoj sceni.

Godinama unazad Signal Iduna Park je bio odskočna daska mnogim fudbalerima da ostvare transfere karijere i naprave veliki iskorak. To se ne može reći za Alexandera Isaka.

Talentovani Šveđanin je u Borussiju je stigao u januaru 2017. godine kada je švedskom AIK-u plaćen 8.6 miliona eura. Od tada je uglavnom završavao na posudbama.

Trenutno Isak nastupa za Real Sociedad i kako kaže nema nikakvu namjeru da se vrati u slavni njemački klub.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Mogu reći da je Borussija moja prošlost, a ne budućnost. Zabavljam se u Real Sociedadu i nemam nikakvu namjeru da se tamo vratim", rekao je 20-godišnji napadač.

U ovoj sezoni Isak je odigrao 30 utakmica u svim takmičenjima uz učinak od 14 golova. Baskijski klub na kraju sezone može otkupiti njegov ugovor za 30 miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.