Novi pogodak Haalanda, Ibiševićeva Hertha doživjela veliku blamažu

Bundesliga

Novi pogodak Haalanda, Ibiševićeva Hertha doživjela veliku blamažu

E. Škorić

U subotu su odigrane još četiri utakmice 23. kola njemačke Bundeslige.

Nakon što je Bayern uz dosta problema sinoć savladao Paderborn s 3:2, danas su gosti bili izuzetno raspoloženi, pa su slavili na tri od ukupno četiri terena.

Borussia Dortmund je s 2:0 pobijedila Werder iz Bremena uz novi gol Erlinga Haalanda, koji je u 66. ovjerio trijumf Milionera, nakon što je prethodno Zagadou u 52. zabio za 0:1.

Vedad Ibišević nije igrao za Herthu protiv Koelna, a i bolje, jer bi bio učesnik jedne velike blamaže berlinskog tima, koji je pred svojim navijačima izgubio 5:0. Cordoba je dao dva, Uth i Kainz po jedan gol za goste, uz autogol Jarsteina.

Fortuna je u Freiburgu dobila sa 2:0, dok je Hoffenheim remizirao u Moenchengladbachu s Borussijom (1:1).

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Domaćin je poveo golom Gintera u 11. minuti, a Plea je u 74. promašio penal za 2:0, da bi kazna uslijedila u nadoknadi, kada Ribeiro zabija za 1:1.

Bh. reprezentativac Ermin Bičakčić nije dobio danas šansu.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zvjezdan10
ovi talenti kako zakovaše ibiševića na klupu ne mogu nikog da dobiju , sve neki kvazi treneri , nekad je i samo prisustvo kapitena na terenu dovoljno da vuče ekipu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi