Bjelica i asistenti odlično sudili

U Banjaluci je bilo dosta iskušenja, ali su "ljudi u crnom" zahtjevan test položili bez greške

Admin Čaušević

Zahtjevan ispit uz dosta iskušenja u Banjaluci sudija Vladimir Bjelica i njegovi pomoćnici su okončali uspješno, bez panike i velikih grešaka. 

Nerijetke su situacije da se u Premijer ligi BiH za skoro svaku utakmicu priča o suđenju i sudijskim odlukama. Kada je u pitanju derbi 21. kola to neće biti slučaj.

Sarajevo je pred 8.000 navijača pobijedilo Borac u Banjaluci s 0:2, a glavni arbitar susreta Vladimir Bjelica je utakmicu odsudio praktično bez greške. Iskusni sudija je imao kontrolu u svojim rukama od početka do kraja.

Najkritičnije je bilo na startu nastavka. U 53. minuti jedan od reflektora je prestao da radi. Kako to i pravila nalažu Bjelica je igrače poslao u svlačionicu, a nakon toga je zajedno s kapitenima Stojanom Vranješom i Mersudinom Ahmetovićem odlučio da se utakmica nastavi. Poslije će se ispostaviti da je to bila dobra odluka.

Ispravna odluka je donesena i kod prvog gola Benjamina Tatara kada je lopta prešla gol-liniju poslije greške Mladena Lučića. U toj situaciji se najbolje vidjelo koliko je zapravo važno imati dodatne arbitre pored gola.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na terenu samo jedno koškanje što baš i nije svojstveno za ovakve utakmice ukoliko se se u obzir uzme rivalstvo i značaj utakmice. Bjelica je varnice iz 60. minute zaustavio opravdano dodijelivši žuti karton domaćem fudbaleru Vladanu Daniloviću.

Inače, Bjelici su asistirali Arnel Novalić i Stefan Tešanović. Dodatni arbitri su bili Mateo Musa i Frano Jelić. Dok je ulogu četvrtog sudije obnašao Sabrija Topalović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.