Nevjerovatna odluka

Sudije u centru pažnje: Ahmed Vila izgubio meč u Švedskoj

Midhat Šljivak

Ahmed Vila poražen je večeras u švedskom Vasterasu od domaćeg borca Armana Popala podijeljenom odlukom sudija (29-28, 28-29, 29-28).

U zaista dobrom meču Vila je bio konkretniji i bolji borac, ali na kraju dvojica sudija su pobjedu dodijelile Popalu, jedan bh. borcu i podijeljenom odlukom je slavio Popal.

Vila je odmah krenuo u rušenje, pokušao je rear-naked choke, Popal se obranio, da bi na kraju prve runde Ahmed dobro pogodio Popala koji nije izgledao nimalo dobro u ovom dijelu meča.

Popal je nešto ofanzivnije krenuo u drugu rundu. Išao je naprijed, ali nije napravio previše, da bi ponovo na kraju runde Vila imao dobru kombinaciju udaraca kojima je i dobrio rundu.

Vila je u trećoj rundi zaradio malu posjekotinu, ali je i dalje pokušavao baciti protivnika na pod što mu je konstantno i uspjevalo. Pokušao je zatim i polugom na ruku završiti Popala, Šveđanin se nekim čudom izvukao i uspio je završiti borbu.

A onda sudijski šok. Popalu su domaće sudije dodijelile pobjedu, te je na taj način Vila upisao četvrti poraz u karijeri (6-4), treći uzastopni.

Popalu je ovo peta pobjeda u sedmoj borbi (5-2).

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.