Ahmed Vila sutra otvara vrata velikih promocija

Bh. borac napada pojas

Ahmed Vila sutra otvara vrata velikih promocija

Midhat Šljivak

Bh. borac Ahmed Vila sutra će u austrijskom Innsbrucku napasti pojas perolake kategorije u Innferno promociji.

Sjajni Sarajlija se vraća nakon brzog poraza od prvaka Cage Warriorsa Madsa Burnella, a pred njim je sada izazov zvani Daniel Lyoto Torres.

Vila pred sobom ima itekako neugodnog Brazilca koji se ranije borio u poljskom FEN-u, a zatim i u najboljoj evropskoj promociji KSW-u.

Ahmed je pripreme za ovaj meč obavio u Rigi, gdje mu je sparing partner bio Edgars Skrivers, jedan od najboljih boraca bantam kategorije.

Prethodno je bh. borac imao i kamp na Islandu gdje je uspješno surađivao sa UFC borcem Gunnarom Nelsonom i sigurno da će znanje koje je prikupio maksimalno iskoristiti u sutrašnjem meču.

Vila je u karijeri na omjeru od sedam pobjeda i dva poraza, a pobjeda protiv Torresa bi mu otvorila vrata velikih promocija poput KSW-a, Bellatora i UFC-a.

Top Komentari

Nikoizniceg
Nikada nismo sumnjali u tebe! Naselje je uz tebe!!!
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi