Prvenstvo BiH

OKK Sloboda u derbiju savladao Široki

Midhat Šljivak, foto: Emir Dindić

Košarkaši tuzlanske Slobode pobijedili su u derbiju 19. kola prvenstva BiH aktuelnog prvaka Široki rezultatom 77:64.


Tim Damira Mulaomerovića odigrao je zaista dobro drugo poluvrijeme. Krerali su preokret i pobijdili su prvake.

Skromno napadačko izdanje vidjeli smo s obje strane u prvoj dionici. Široki je imao poen prednosti nakon deset minuta igre (16:17), a nakon prave rezultatske klackalice u drugoj dionici, gosti su odigrali konkretnije zavšnicu prvog poluvremena i otišli su na odmor s pet poena prednosti, 35:40.

Sloboda je serijom 8:0 otvorila treći period i preuzela je vodstvo u ovom meču. Nisu prednost domaći košarkaši ispuštali tokom ovog dijela meča i na ulasku u posljednji period su imali jako dobrih osam poena prednosti, 61:53.

Nije Široki uspio da se vrati u meč u posljednjoj dionici. Sloboda je odradila odličan posao i na kraju je mirno privela meč kraju za pobjedu u ovom susretu.

Robert Rikić je sa 18 poena predvodio domaće do pobjede, a na drugoj strani su Filipović i Kraljević ubacili po 11.

Prvenstvo BiH:

OKK Sloboda - HKK Široki Brijeg 77:64 (16:17, 19:23, 26:13, 16:11)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

OKK Sloboda: Manjgafić 4, Čampara 13, Rikić 18, Tomašević 4, Grubor 4, Gregg 12, Andelija, Jakupović, Janjić 11, McKnight 11, Dedajić.

HKK Široki Brijeg: Filipović 11, Zubac 4, Karačić 3, M.Drežnjak 7, Damjanović, Naletilić 3, Kraljević 11, Čolak 7, Šušak, D.Drežnjak 9, Bošnjak 9.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.