Mulaomerović pred derbi: Vodimo dvije bitke, biće teško

Sloboda u Mejdanu dočekuje Široki

Mulaomerović pred derbi: Vodimo dvije bitke, biće teško

U nedjelju se u tuzlanskom Mejdanu igra derbi 19. kola bh. šampionata pošto će Sloboda ugostiti ekipu Širokog.

Danas je održana i press konferencija OKK Sloboda na kojoj se novinarima obratio trener Tuzlaka Damir Mulaomerović.

"Znamo svi kako Široki igra... Atletski i energetski vrlo moćna ekipa, koja dugo igra zajedno, tri-četiri godine. Pojačani su još jednim mojim bivšim igračem, to je Domagoj Bošnjak koji je igrao u Ciboni... Vratio se iz Francuske, mislim da ima pravo nastupa", izjavio je Mulaomerović, pa nastavio:

"Otprilike znamo sve, zadnja utakmica koju smo odigrali u Širokom Brijegu je bila dosta dobra. To je bilo u 2. ABA ligi, imali smo čak priliku i da pobijedimo, međutim ovo je sada nova utakmica, za nas vrlo bitna. Mislim da nam je sada dosta stvari u bh. prvenstvu prioritetno, da izborimo što bolju poziciju. Svaka pobjeda nam je bitna, u Ligu 6 se prenose svi bodovi. Uporedo vodimo dvije bitke, spašavanje u ABA 2 i, na kraju krajeva, da izborimo tu ABA 2 kroz naše prvenstvo, biće dosta teško."

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Dobro je što smo pobijedili zadnju utakmicu, atmosfera je puno, puno bolja... Čeka nas jako teška utakmica, ja bih iskoristio priliku da pozovem navijače da, za Dan nezavisnosti, zajedno probamo doći do pobjede i da proslavimo praznik", poručio je trener Slobode.

Utakmica Sloboda - Široki se igra u nedjelju od 19:00h.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi