Mladi Italijan imao problema s povredom

Begović ili Donnarumma: Italijani znaju ko će braniti protiv Juventusa

Sutra je u Kupu Italije na rasporedu revanš polufinala između Juventusa i Milana. 

Dvije ekipe su prije 20-ak dana odigrale prvi meč na San Siro stadionu koji je završen rezultatom 1:1, pa će sutrašnji meč vjerovatno bti vrlo neizvjestan.

Pokvarit će ga jedino činjenica što će vjerovatno biti igran pred praznim tribinama zbog straha od koronavirusa. Ipak, sreća je što se uopšte i igra s druge strane gledano jer je dosta utakmica u Italiji odgođeno u posljednje vrijeme zbog istog problema.

Ono što nas iz Bosne i Hercegovine najviše zanima je pitanje ko će biti na golu Milana na ovom susretu - Asmir Begović ili Gianluigi Donnarumma.

Begović je debitovao u posljednjem meču protiv Fiorentine jer se Donnarumma povrijedio i morao izaći iz igre. Naš golman je trebao stajati na golu od prve minute i u susretu protiv Genove, ali taj meč je otkazan i Begović je bio gubitnik vikenda.

Sada se Donnarumma oporavio i kako prenose mediji iz Italije branit će protiv Juventusa. U pitanju je bila lakša povreda koja je sada potpuno sanirana i s mladim golmanom je sve u redu.

Tako će naš Asmir morati sačekati neku drugu priliku da stane među stative od prve minute.

U redovima Rossonera neće biti ni Zlatana Ibrahimovića koji je suspendovan, dok će kod Stare dame u prvoj postavi biti bh. reprezentativac Miralem Pjanić. Svemu dodajmo i to da je Rade Krunić još uvijek povrjeđen i nije na raspolaganju Stefanu Pioliju.

Vjerovatne postave za Juventus - Milan:

Juventus: Buffon; Danilo, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro; Bentancur, Pjanić, Matuidi; Cuadrado, Cristiano Ronaldo, Dybala.

Milan: G. Donnarumma; Conti, Gabbia, Romagnoli, Calabria; Kessié, Bennacer; Saelemaekers, Çalhanoglu, Bonaventura; Rebić.

Meč počinje sutra od 20.45 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.