Totalna zbrka na Apeninima: Navijači iz regija pogođeni koronavirusom ne mogu na meč Juve - Milan

Revanš utakmica polufinala Kupa Italije

Totalna zbrka na Apeninima: Navijači iz regija pogođeni koronavirusom ne mogu na meč Juve - Milan

Endin Čaušević

Veliki haos nastao je u Italiji nakon što se pojavio koronavirus, a to se najviše odnosi na sportska dešavanja.

Već drugo kolo zaredom Italijani odgađaju većinu utakmica što je već izazvalo nezadovoljstvo pojedinih klubova. Mnogi smatraju da nije fer da neki klubovi igraju, a neki ne i da posebno nije u redu da se mečevi koji su odgođeni pomjere za kraj sezone.

Trenutno je na snazi održavanje svih sportskih događaja u Italiji do 8. marta, ali to se ne odnosi na Kup Italije koji se igra ove sedmice. Na programu su revanš utakmice polufinala u kojim se sastaju Juventus - Milan i Napoli - Inter.

Meč u Napulju nije sporan jer na jugu Italije nema koronavirusa, ali utakmica u Torinu je pod lupom. Italijani su se toliko spetljali da je trenutno moguće da na ovoj utakmici bude navijača.

Italijanski mediji prenose da će na ovom meču moći prisustvovati navijači iz regija koje nisu pogođene koronavirusom.

"Navijačima iz regija Lombardija, Emilia-Romagna i Veneto će biti zabranjen dolazak i oni ne mogu napustiti svoje regije kako bi došli na ovaj meč. Navijačima iz regije Piemont će biti dozvoljen ulazak na stadion", rekao je guverner regije Piemont, Alberto Cirio.

Međutim, ova odluka još uvijek nije konačna i postoji šansa da se meč igra pred praznim tribinama ili da se odgodi. Konačna odluka oko meča Juventusa i Milana trebala bi biti poznata sutra.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

KemalMalovcic
Nastimajte Juventusu jos da je gostima zabranjen dolazak na utakmicu i dodjelite im 3-0 lagano da osvoje bez naprezanja.
0 1
Samo_Realan
Zarazit ce oni sebe s ovim komplikacijama
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi