Zvonimir Boban večeras ostaje bez posla?

Promjene u Milanu

Zvonimir Boban večeras ostaje bez posla?

Čini se da je Babanovo vrijeme u Milanu isteklo, s obzirom da špekulacije o njegovom odlasku sa San Sira postaju sve glasnije i glasnije.

Špekulacije sada idu toliko daleko da se mogu pročitati tvrdnje da će Zvonimir Boban, koji je trenutno zadužen za sportsku politiku Milana, večeras dobiti otkaz, te da će večeras Rossoneri i izdati zvanično saopštenje o prekidu saradnje.

Boban je prošle sedmice dao intervju za Gazzetta dello Sport u kojem je optužio trenutne vlasnike Milana, Elliott Management, da rade iza leđa sportskog sektora u nastojanjima da pronađu novog trenera za novu sezonu.

Da će Bobanu večeras biti uručen otkaz pišu ugledni italijanski mediji poput Sky Sporta i Correre della Serae.

Na Bobanovom otkazu je navodno radio izvršni direktor Ivan Gazzidis koji je najbliži vlasnicima kluba, a navodno će ubrzo biti spreman otkaz i za Paola Maldinija, tehničkog direktora.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Gazzidis umjesto njih dvojice želi dovesti "svoje" direktore, a navodno je u razgovorima između njega i vlasnika već pala odluka da se na mjesto šefa struke za novu sezonu dovede nekadašnji trener Leipziga Ralf Ragnick.

Elliott Management navodno Nijemcu želi dati jedinstvenu ulogu kada je italijanski fudbal u pitanju, pa bi Ragnick osim šefa struke ujedno bio i skaut i sportski direktor Milana...

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti