Napadač Rosenborga

Hadžibegić dobija pojačanje, Islamović odlučio da igra za Crnu Goru

Edmir Škorić

Dino Islamović mogao bi uskoro postati član crnogorske nogometne reprezentacije.

Ovaj 26-godišnji napadač nastupa za norveški Rosenborg. Prihvatio je poziv Crnogorskog nogometnog saveza da promijeni državljanstvo, pa da uz švedski sada dobije i crnogorski pasoš.

Bh. stručnjak Faruk Hadžibegić, koji je trenutno selektor Crne Gore, kazao je diplomatski za podgoričke Vijesti da "svaki igrač koji želi da igra za Crnu Goru, a ima kvalitet, uvijek je dobrodošao".

Navodno je prije dva dana Hadžibegić već razgovarao s igračem koji je rođen u Švedskoj, a crnogorskog je porijekla.

U januaru ove godine debitovao je za seniore Švedske i to protiv Moldavije u prijateljskom meču koji je odigran mimo FIFA kalenadara, što olakšava Crnoj Gori.

Islamović je karijeru počeo gdje i Zlatan Ibrahimović - u Malmeu, kao mlad se preselio u Fulham, al nastupao je za holandski Groningen, švedske timove Treleborg i Estersund, odakle je u decembru 2019. godine prešao u Rosenborg.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.