Njemački DFB Pokal

Bayern izbacio Schalke, u polufinalu i četveroligaš

Bayern je pobjedom nad Schalkeom izborio plasman u polufinale njemačkog DFB Pokala.

Dokaz razlike u kvaliteti ove dvije momčadi bila je 'petarda' od prije mjesec dana u Bundesligi, a kao bolji Bayern se pokazao i danas u Gelsenkirchenu slavivši s minimalnih 1:0.

Ključni trenutak na utakmici se dogodio u prvom poluvremenu, tačnije u 40. minuti, kada je Kimmich nakon kornera sjajno zabio iz voleja za, ispostavit će se, konačnih 1:0.

U terminu od 18:30 sati sastali su se još Saarbrucken i Fortuna Dusseldorf, a dalje je prošao domaćin koji je ujedno i vodeći tim u Regionalligi Südwest.

Regularni dio utakmice je završen rezultatom 1:1, a kako golova nije bilo ni produžecima, uslijedilli su penali gdje se pucalo deset serija. Ranije je ovaj četveroligaš izbacio Regensburg, Koln i Karlsruher.

DFB Pokal, četvrtfinale:

Schalke - Bayern 0:1
Saarbrucken - Fortuna Dusseldorf 2:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.