RB Leipzig polako posustaje za Bayernom
Foto - EPA

Samo bod protiv Bayera

RB Leipzig polako posustaje za Bayernom

M. Šljivak

Derbi meč 24. kola Bundeslige između RB Leipziga i Bayera iz Leverkusena završen je bez pobjednika 1:1.

Apotekari su odigrali jako dobar meč protiv favorizovanog domaćina i na kraju su osvojili jedan bod, a oba pogotka postignuta su u prvom dijelu i u razmaku od samo tri minute,

Gosti su poveli u 29. minuti. Havertz je lijepo poslužio Baileyja, a ovaj je pogodio za 0:1.

Međutim, radost tima iz Leverkusena trajala je samo tri minute jer je Patrik Schick već u 32. minuti zabio gol za izjednačenje rezultata na 1:1.

Niko nije ni slutio da će ovaj meč upravo biti završen ovim rezultatom. Do kraja meča šansi je bilo, ali mreže su ostale mirne i ostalo je 1:1.

Treba istaći svakako i da su gosti u finišu tražili i penal nakon očiglednog igranja rukom u kaznenom prostoru, ali VAR je odlučio da penala nema.

RB Leipzig je ovim 'kiksom' sada na tri boda iza Bayerna i kao da polako posustaju u borbi za titulu, dok gosti ostaju u borbi za plasman u Ligu prvaka.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 24. kolo:

RB Leipzig - Bayer 1:1

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi