Schalke 04 postavio ultimatum navijačima Bayerna!

Uoči utakmice DFB kupa

Schalke 04 postavio ultimatum navijačima Bayerna!

Admin Čaušević

Schalke 04 će u u utorak na svom stadionu dočekati Bayern u susretu četvrtfinala Kupa Njemačke. 

Iz Schalkea 04 su izdali saopštenje u kojem su praktično postavili ultimatum Bayernu i navijačima giganta iz Bavarske.

Rudari su poručili ukoliko slučajno dođe do vrijeđanja Dietmara Hoppa, gazde Hoffenheima, da će igrači tima iz Gelzerkirhena odmah napustiti teren.

"Nema mjesta za mržnju, nasilje i klevetanje", između ostalog se navodi u sapštenju.

U Schalkeu 04 su odlučili da igrači te ekipe u slučaju vrijeđanja Hoppa napuste teren bez obzira na minutu igre, rezultat ili bilo koju drugu situaciju.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U saopštenju se navodi kako će svi oni koji ne budu poštovali pravilinik o ponašanju biti izbačeni sa stadiona, posebno se to odnosi na one koji budu vrijeđali Hoppa.

Podsjećanja radi, navijači Bayerna su tokom utakmice protiv Hofffenheima Hoppa nazvali idiotom, a susret je u jednom trenutku bio i prekinuti. Rukovodstvo kluba iz Minhena se ogradilo od ispada svojih navijača.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sloboda
A nek malo osoblje stadiona bolje pregleda navijače da ne unose svašta a prekid je izgleda jedina mogućnost Schalkea s obzirom kako Bayern igra u zadnje vrijeme. A mogli bi i promijeniti ime posle tekme možda na Schalke 06
0 2
Heller
Puno seru navijači Bayerna s obzirom da su na isti način na vrhu, kupovinom i parama. Samo oni su tu tako 35 godina a Hoffenheim 5 pa eto Hoffenheim je plastika
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti