Minimalne pobjede premierligaša

Manchester City i Leicester u četvrtfinalu FA Kupa

Nastavljeno je takmičenje u engleskom FA Kupu. Do plasmana u četvrtfinale večeras je došao Manchester City koji je gostovao na Hillsboroughu gdje je savladao domaći Sheffield Wednesday sa 0:1.

Engleski drugoligaš nije imao nikakav odogovor za igru još uvijek aktuelnog prvaka države. Ipak, Građani su iz popriličnog broja prilika uspjeli postići samo jedan gol.

Dominirao je City i u prvom poluvremenu, ali do odmora nisu viđeni golovi. Vrijedi svakako izdvojiti priliku za Mahreza - njegov pokušaj je zaustavila prečka.

U 52. minuti je opasno zaprijetio Mendy, ali je njegov pokušaj zaustavio golman domaćih, da bi samo minut kasnije Mendy uposlio Aguera koji je uspio poslati loptu u mrežu gola Sheffield Wednesdayja za 0:1.

Imali su gosti još šansi u nastavku utakmice, ali golova više nije bilo. Završilo je 0:1 što je Građanima bilo dovoljno za pobjedu u osmini finala FA Kupa i plasman u narednu fazu pomenutog takmičenja.

I Leciester je došao do plasmana u četvrtfinale FA Kupa zahvaljujući minimalnoj pobjedi. Lisice su, naime, na domaćem terenu savladale Birmingham sa 1:0.

Pobjedonosni gol je postignut u finišu meča, u 82. minuti. Albrighton se odlično snašao i ubacio loptu za Pereiru koji je sjajno reagovao i pogodio za 0:1.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.