Manchester City potvrdio transfer, novi igrač stiže u junu!

Potpis je već pao

Manchester City potvrdio transfer, novi igrač stiže u junu! · Zvanično

Manchester City je upravo potvrdio svoj posljednji transfer.  Naime, Građani su saopštili da je ugovor sa mladim Yanom Coutom zvanično potpisan.

Yan Couto, 17-godišnjak koji igra na poziciji desnog beka, je bio jedan od najvrijednijih "eksponata" brazilske Coritibe, a sada je sebi osigurao veliki transfer.

Mladi Couto je tek nekoliko puta nastupio za prvi tim Coritibe, ali je to bilo dovoljno da privuče pažnju velikih evropskih klubova.

Dosta vremena se vjerovalo da su glavni favoriti za njegov potpis Barcelona i Arsenal, ali je City od januara "dodao gas" u trci za Coutov transfer.

Građani će Coritibi isplatiti šest miliona eura na ime obeštećenja za Coutov transfer, a mladi Brazilac će stići na Etihad u junu, nakon što napuni 18 godina i nakon što se otvori ljetni prelazni rok. Također, treba istaći da su u ugovor o transferu uključeni i različiti bonusi, pa bi brazilski klub mogao dobiti i dodatnih šest miliona eura ukoliko se isti aktiviraju.

"Svi u klubu se raduju što će moći pružiti dobrodošlicu Yanu na ljeto", poručili su iz Manchester Cityja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Coutov potpis za City predstavlja i najskuplji izlazni transfer Coritibe. Do sada je to bila prodaja Rafinhe Schalkeu za pet miliona eura.

Inače, Yan Couto je prošle godine sa selekcijom Brazila osvojio U17 Svjetsko prvenstvo.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi