Velika nada Manchester Cityja: Malo ko zna da je Foden dobio sina iako je još uvijek tinejdžer

Posvetio se porodici

Velika nada Manchester Cityja: Malo ko zna da je Foden dobio sina iako je još uvijek tinejdžer

Endin Čaušević

Manchester City je za vikend osvojio trofej engleskog Liga kupa nakon pobjede nad Aston Villom (2:1).

Jedan od najboljih na terenu bio je 19-godišnji vezni igrač Phil Foden za kojeg mnogi kažu da će biti jedan od najboljih veznjaka u Engleskoj. Pep Guardiola itekako cijeni Fodena i daje mu sve više šansi za igru kako sezona odmiče.

Poznato je da će David Silva na ljeto napustiti Etihad jer mu ističe ugovor, ali u Cityju ne moraju da brinu previše o tome ko će ga zamijeniti jer je Foden pokazao da itekako mogu računati na njega.

Foden je ponikao u Manchester Cityju, a šansu u prvom timu dobio je 2017. godine kada je imao 17 godina. No, malo ko zna da se on već ostvario u ulozi oca iako još uvijek nije napunio ni 20 godina.

Naime, Foden je prije godinu dana dobio sina Ronnieja sa dugogodišnjom djevojkom Rebeccom Cooke. Oboje su u tom trenutku imali po 18 godina, ali su poručili da su spreman za najveći izazov u životu, a to je da budu roditelji.

No, samo nekoliko mjeseci kasnije Foden je potpisao novi ugovor prema kojem sedmično zaradi 30.000 funti. Odmah je potrošio dva miliona funti kako bi svojim roditeljima kupio kuću, te se potom posvetio svojoj porodici i odgoju svog sina.

 In January 2019 Foden and long-term girlfriend Rebecca Cooke became teenage parents

Potražite više informacija na temu Premier league:

 Son Ronnie changed Foden's life completely

 Foden revealed he misses Ronnie whenever Manchester City are playing away

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Samo_Realan
Mali jeste, ali je mangup veliki!
6 0
makelele
E ovo je pravi vitez, jos ako ih 5-6 nabuba, bice pravi babuka
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi